FINEPIXEL

TFP staat voor Time for Portfolio.
*Model (lees: iemand die voor de camera staat)
Door de vele aanmeldingen hanteren wij "Limited TFP".
FinePixel doet alleen nog maar tfpshoot met modellen of beginnende modellen die meer dan 2500 volgers hebben op Instagram en ons volgen. De 2500 volgers geldt als drempel bij een aanvraag voor een tfpshoot. Er zijn uitzonderingen, omdat een beginnend model nog niet zoveel volgers heeft kunnen we een uitzondering maken. Een uitzondering kan zijn een Interesant Moodboard. Heb je een leuk idee stuur ons dan een berichtje.
Tevens uitgezonderd zijn:
Als wij, Finepixel, een oproep hebben geplaatst op Instagram om je op te geven voor een Themashoot of bij een Winactie.
Of stuur een DM als je vind dat wij een uitzondering moeten maken voor jou als model.
Toch een fotoshoot:
Finepixel benadert NOOIT modellen rechtstreeks via DM voor een TFP shoot.
Bij een Finepixel TFP shoot ligt het INNITATIEF bij het model. Dat betekend dat je zelf finepixel een berichtje moet sturen voor een tfp shoot. Ook het foto idee/Moodboard dient overlegt te worden. Samen kunnen we dan kijken wat mogelijk is.
Wanneer er geen actie loopt of je hebt geen 2500 volgers is het mogelijk om een fotoshoot aanvraag te doen. Dit is dus geen TFP shoot. Wanneer wij de foto's voor portfolio mogen gebruiken op Instagram/Facebook/Website vragen wij een vergoeding van 70,- euro. U krijgt dan een korting op een regulieren fotoshoot van 50%. Een aanvraag kan via het aanvraagformulier [LINK] of via DM Instagram. Heb je een leuk Moodboard idee stuur ons dan een bericht. Bij deze shoot krijgt u minimaal 8 foto's in Webkwaliteit met een minimale resolutie 800x800.
Een TFP SHOOT is een shoot waarbij het model*, fotograaf en/of visagiste/styliste/retoucher elkaar niet betalen. Zo nu en dan wil een fotograaf of model* zijn/haar portfolio update met nieuwe foto's. Af en toe organiseer FinePixel TFP shoots en kunnen ideeen door zowel de fotograaf als het model* uitgewerkt worden. Het model* moet wel 18+ zijn om aan een TFP shoot deel te kunnen nemen. Tevens moet het model Finepixel.nl volgen op socialmedia (instagram). Als het model* geen 18+ is moet er een ouder(verzorger) van het model* toestemming geven voor een TFPshoot en moet er één van de ouder(verzorger) bij de fotoshoot aanwezig zijn.
Door middel van een TFP shoot werken model/fotograaf en eventueel visagiste samen een idee uit om zo hun portfolio uit te breiden. Een TFP shoot is dus alleen nuttig als het ook een uitbreiding is van het portfolio van zowel model als fotograaf (en eventueel een visagiste). 
Voor TFP shoots hanteert FinePixel een aantal regels/afspraken om zo verwarring en eventuele teleurstellingen etc. tegen te gaan. Als je bij FinePixel komt voor een TFPshoot dan ga je akkoord met de TFP overeenkomst.
FinePixel vind het erg belangrijk dat zowel model* als fotograaf en visagiste voorafgaand aan een shoot precies weten wat de bedoeling is. Het concept zal bepaald worden via een evt moodboard en/of tot in detail besproken worden via een chat.
Moodboard.
Een Moodboard is een visualisatie van een concept, idee, style, gedachte of gevoel. Het is een hulpmiddel waarmee je keuzes kunt maken en waarmee je doel of wensen tastbaar wordt: je verzamelt allerlei afbeeldingen die de sfeer en inhoud van de fotoshoot weergeven en wat je aan het eind van de shoot wil bereiken, Het zijn immers ook jou foto's. Van deze afbeeldingen maakt je een collage zodat je tijdens de shoot erbij kan pakken als je het niet meer weet. Je moodboard kan dan fungeren als storyboard. Deze moodboard kan je dan naar Finepixel sturen zodat de fotograaf en het model* niet voor verrassingen komen te staan. Je kleding keuze is aan jou. Trek kleding aan waarin je gefotografeerd wil worden en waar jij je comfortabel in voelt. De kleding keuze is evt afhankelijk van het thema waarop je evt op Instagram hebt gereageerd. Denk hierbij aan een bikinishoot op het strand. Het is dan de bedoeling dat je in een bikini gefotografeerd wordt. (kleding tips) 
Mocht je toch van de shoot af willen zien? Geen probleem. Geef het even op tijd aan. Tijd is kostbaar voor iedereen en het is fijn om te weten waar je aan toe bent.
FinePixel Pinterest Moodboards
Finepixel heeft ongeveer 173 moodboards voor je gemaakt op Pinterest. kijk even misschien zit er een moodboard bij https://pin.it/1w4iTS
Datum en Locatie.
De TFP shoots worden op een buitenlocatie in Hoorn Noord-Holland gehouden. De fotoshoot duurt ongeveer 1 uur. De fotoshoot vind meestal plaats op een vrijdag. In overleg met het model* wordt besproken welke vrijdag het beste uitkomt. Van de vast locatie (Hoorn) kan worden afgeweken naar aanleiding van de gemaakte moodboard, denk bv aan een strandshoot. Dit dien je optijd aan de fotograaf mede te delen dat je een andere locatie wil. Aan deze locatie verandering kunnen kosten aan verbonden worden zoals reiskosten. Wil je liever in een studio de shoot hebben dat kan ook. ook hieraan zijn extra kosten verbonden.
Extra kosten?
Mochten er extra kosten aan de shoot verbonden zitten, dan worden hier van te voren duidelijk afspraken gemaakt wie welke kosten gaat betalen.
Modellen Video Promo.
Wij maken voor TFP modellen, die dit graag willen, ook modellen promo video's van 60sec. Waarom 60sec, Omdat de meeste modellen op Instagram zitten en Instagram geen video's op de tijdslijn toelaat die langer zijn dan 60sec. Wij kunnen ook een video maken die langer zijn dan 60sec. Video's die langer zijn gaan eerst in overleg. De resteerende tijd van de 60sec video gaat dan over in IGTV op Instagram. Wij maken op TFP basis een video waar jij, je als model presenteerd. Wil je een ander (verhaal) video kan dat in overleg. De muziek onder de video is rechten vrij en wordt door FinePixel uitgezocht maar kan ook worden aangeleverd. De video wordt in HD (1920x1080) geleverd via wetransfer. De video opnamen worden buiten gemaakt. In overleg kunnen we ook ergens binnen filmen. Uit de gemaakte beelden wordt door finepixel een selectie gemaakt die voor de 60sec Movie gebruikt worden. De geleverde video wordt gepresenteerd op Instagram, Facebook en youtube. De video wordt niet voor commerciele doeleinde gebruikt zonder daar eerst met het model overlegt te hebben. Dit geld ook voor het model die de video alleen voor haar eigen de portfolio gebruikt.
Ontvangen en gebruik van foto's en Video
Na de shoot zullen uit de gehele serie door FinePixel een aantal foto's geselecteerd worden welke FinePixel standaard nabewerk. Daarnaast zullen er enkele uitgebreid nabewerkt worden. Je mag dus niet zelf kiezen. 
Als de nabewerking klaar is ontvang je een aantal foto's (minimaal 4/8), Video op webkwaliteit minimaal 1000 pixsels lange zijde via Wetransfer/WebAlbum. Deze foto's/video mag je online gebruiken mits fotograaf (en visagiste/styliste etc) vernoemd worden. Iedereen die aan de shoot heeft bijgedragen ontvangt deze foto's/video (Dus ook de eventueel aanwezige visagiste/styliste). FinePixel is eigenaar van de foto's/video. Het is niet toegestaan om de foto's/video zelf te bewerken of het formaat te verkleinen waardoor het watermerk komt te vervallen.
Mocht je foto's in een zo'n groot mogelijke resolutie willen hebben dan kunnen deze tegen een vergoeding bijbesteld worden. 
De nabewerkte foto's/video kunnen dus door het gehele team gebruikt worden in hun portfolio op websites, social media en/of papieren portfolio ter promotie van zichzelf of educatie. De foto's/video worden NIET voor commerciele doeleinde gebruikt. Voor het model is het (laten) publiceren in gedrukte media niet toegestaan. De foto’s vallen onder het auteursrecht en zijn eigendom van de fotograaf. Het is op geen enkele wijze toegestaan om iets aan de foto’s/video te veranderen of ze te bewerken.
Lees ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn bij een tfp fotoshoot.
Levertermijn
De termijn wanneer de nabewerkingen geleverd worden kan erg verschillen. Dit is afhankelijk hoeveel foto's er bewerkt worden en op welke manier. Het doel van FinePixel is om een TFP shoot binnen 1 weken geheel af te ronden. Voor video kan dat langer gaan duren.
Bij het deelnemen aan een TFP Fotoshoot/Videoshoot ga je akkoord met de TFP Overeenkomst en ga je akkoord om minimaal binnen een week na oplevering minimaal 1 foto op je social media/Instagram te plaatsen. 
Lees hier de TFP-overeenkomst
Op alle fotoshoots zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing, dus ook de TFP shoot.
Voor meer informatie en mogelijkheden, neem contact op via het contact formulier