TFP

TFP staat voor Time for Portfolio.
*Model (lees: iemand die voor de camera staat)
Veel aanmeldingen, Limited TFP: 

FinePixel doet alleen maar tfpshoot met modellen of beginnende modellen die meer dan 2500 volgers hebben op Instagram. Er zijn uitzonderingen, omdat een beginnend model nog niet zoveel volgers heeft kunnen we een uitzondering maken. Stuur een DM als je vind dat wij een uitzondering moeten maken.

Een TFP shoot is een shoot waarbij het model*, fotograaf en/of visagiste/styliste/retoucher elkaar niet betalen. Zo nu en dan wil een fotograaf of model* zijn/haar portfolio update met nieuwe foto's. Af en toe organiseer FinePixel TFP shoots en kunnen ideeen door zowel de fotograaf als het model* uitgewerkt worden. Het model* moet wel 18+ zijn om aan een TFP shoot deel te kunnen nemen. Tevens moet het model Finepixel.nl volgen op socialmedia (instagram). Als het model* geen 18+ is moet er een ouder(verzorger) van het model* toestemming geven voor een TFPshoot en moet er één van de ouder(verzorger) bij de fotoshoot aanwezig zijn.

Door middel van een TFP shoot werken model/fotograaf en eventueel visagiste samen een idee uit om zo hun portfolio uit te breiden. Een TFP shoot is dus alleen nuttig als het ook een uitbreiding is van het portfolio van zowel model als fotograaf (en eventueel een visagiste). 

Voor TFP shoots hanteert FinePixel een aantal regels/afspraken om zo verwarring en eventuele teleurstellingen etc. tegen te gaan. Als je bij FinePixel komt voor een TFPshoot dan ga je akkoord met de TFP overeenkomst.

FinePixel vind het erg belangrijk dat zowel model* als fotograaf en visagiste voorafgaand aan een shoot precies weten wat de bedoeling is. Het concept zal bepaald worden via een evt moodboard en/of tot in detail besproken worden via een chat.

Moodboard.

Een Moodboard is een visualisatie van een concept, idee, style, gedachte of gevoel. Het is een hulpmiddel waarmee je keuzes kunt maken en waarmee je doel of wensen tastbaar wordt: je verzamelt allerlei afbeeldingen die de sfeer en inhoud van de fotoshoot weergeven en wat je aan het eind van de shoot wil bereiken, Het zijn immers ook jou foto's. Van deze afbeeldingen maakt je een collage zodat je tijdens de shoot erbij kan pakken als je het niet meer weet. Je moodboard kan dan fungeren als storyboard. Deze moodboard kan je dan naar Finepixel sturen zodat de fotograaf en het model* niet voor verrassingen komen te staan.

Mocht je toch van de shoot af willen zien? Geen probleem. Geef het even op tijd aan. Tijd is kostbaar voor iedereen en het is fijn om te weten waar je aan toe bent.

Datum en Locatie.

De TFP shoots worden op een buitenlocatie in Hoorn Noord-Holland gehouden. De evt datum voor deze gratis shoot vind op een doordeweeks dag plaats. In overleg met het model* wordt besproken welke dag het beste uitkomt. Van de vast locatie (Hoorn) kan worden afgeweken naar aanleiding van de gemaakte moodboard, denk bv aan een strandshoot. Dit dien je optijd aan de fotograaf mede te delen dat je een andere locatie wil. Aan deze locatie verandering kunnen kosten aan verbonden worden.

Extra kosten?

Mochten er extra kosten aan de shoot verbonden zitten, dan worden hier van te voren duidelijk afspraken gemaakt wie welke kosten gaat betalen.

Ontvangen en gebruik van foto's

Na de shoot zullen uit de gehele serie door FinePixel een aantal foto's geselecteerd worden welke FinePixel standaard nabewerk. Daarnaast zullen er enkele uitgebreid nabewerkt worden. Je mag dus niet zelf kiezen. 

Als de nabewerking klaar is ontvang je een aantal foto's (5/10) op webkwaliteit minimaal 1000x1000 met logo van FinePixel erop via Wetransfer/WebAlbum. Deze foto's mag je online gebruiken mits fotograaf (en visagiste/styliste etc) vernoemd worden. Iedereen die aan de shoot heeft bijgedragen ontvangt deze foto's (Dus ook de eventueel aanwezige visagiste/styliste). FinePixel is eigenaar van de foto's.

De nabewerkte foto's kunnen dus door het gehele team gebruikt worden in hun portfolio op websites, social media en/of papieren portfolio ter promotie van zichzelf. De foto's worden NIET voor commerciele doeleinde gebruikt. Voor het model is het (laten) publiceren in gedrukte media niet toegestaan. De foto’s vallen onder het auteursrecht en zijn eigendom van de fotograaf. Het is op geen enkele wijze toegestaan om iets aan de foto’s te veranderen of ze te bewerken. Lees ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn bij een tfp fotoshoot.

Levertermijn

De termijn wanneer de nabewerkingen geleverd worden kan erg verschillen. Dit is afhankelijk hoeveel foto's er bewerkt worden en op welke manier. Het doel van FinePixel is om een TFP shoot binnen 1 weken geheel af te ronden.

Bij het deelnemen aan een TFP Fotoshoot ga je akkoord met de TFP Overeenkomst.

Lees hier de TFP-overeenkomst

Model voor één dag "Belangstellingsformulier".

11034 small button designb

Hier onder is er een link naar een belangstellingsformulier waarin je kan aangeven voor welke fotoshoot je als TFP model belangstelling hebt. Je gegevens worden dan in een TFP modellen database opgeslagen en bij een TFP fotoshoot wordt er in deze database gekeken naar een geschikt model. Ben je onder de 18 jaar vraag dan eerst toestemming aan je ouders alvorens je het belangstellingsformulier invult. Je kunt ook een idee aandragen aan de hand van een moodboard. Je kan FinePixel vragen om een TFP Shoot.

Voor meer informatie en mogelijkheden, neem contact op via het contact formulier